Listen over fornybarselskaper på børs blir stadig lengre. Men ikke alt som stemples grønt går til himmels i aksjemarkedet. Kyoto ser ikke ut til å få noen god første dag på Euronext Growth. Ved 1400-tiden er aksjen ned drøyt 29 prosent siden kapitalinnhentingen.

Selskapets forretningside er å utvikle, drive og og selge HeatCube termiske batterier, som har en kapasitet fra 5 MW og oppover.

Målet er å fange og ta hånd om energien fra fornybarkilder som sol og vind-kraft og bruke de for å redusere industriens CO2-utslipp.

– Vi grunnla Kyoto for å utvikle løsninger for å fange og håndtere energien fra fornybare energikilder og bruke den slik at den minker CO2-fotavtrykket for industriell prosessvarme, sier fungerende toppsjef Christian Blom i en video på selskapets nettsider.

Tunge investorer og styremedlemmer

Jon Bøhmer grunnla selskapet, som har fått erfarne industriledere i styret. Tidligere energiminister og Hydro-sjef Eivind Reiten er styreleder, mens tidligere Yara-sjef Thorleif Enger er styremedlem.

Selskapet har også fått profilerte investorer som selskapet Hydro, Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn og vindkraftgründer Lars Helge Helvig gjennom selskapet Valinor.

Bøhmer opplyser imidlertid i et intervju med Dagens Næringsliv at det var den avdøde kunstneren Pushwagner som kjøpte den første aksjen.

I forkant av noteringen ble det totalt samlet inn rundt 150 millioner kroner. Pengene vil ifølge selskapet bli brukt til å finansiere selskapets første kommersielle prosjektrørledning, oppbygging av organisasjonen, forskning og utvikling, samt forretnings- og markedsutvikling.