SSB har i dag lagt frem oppdaterte tall for omsetningen innen energibransjen.

Vi har tatt en titt på tallene for kraftforsyningen, og de viser at det ble solgt kraft for 23,8 milliarder kroner i februar. Det er noe mer enn i januar da det ble solgt kraft for 22,0 milliarder kroner, og mer enn dobbelt så mye som i februar i fjor. Da endte omsetningen på 11,5 milliarder kroner.

Mesteparten av kraftomsetningen kommer fra hjemmemarkedet. Det utgjorde hele 22,7 milliarder kroner i februar. Det betyr at innenlandsomsetningen utgjorde hele 95 prosent av kraftomsetningen.

Kraftomsetningen i hjemmemarkedet i januar var den nest høyeste noensinne. Den er kun slått av omsetningen i januar 2019. Da ble det omsatt strøm for 23,4 milliarder kroner i hjemmemarkedet.

Over 95 prosent av kraftomsetningen kom fra strømsalg i Norge. Omsetningen i februar i år var den nest høyeste noensinne. Foto: Graf

Selv om eksporten bare utgjorde litt under fem prosent av kraftomsetningen i februar, erdet likevel snakk om betydelige beløp. I februar utgjorde eksporten hele 1.078 millioner kroner, altså nesten 1,1 milliarder. Det er første gang noensinne at krafteksporten har passert én milliard kroner på en enkeltmåned.

Den forrige toppnoteringen var i august 2018. Da ble det eksportert strøm for 946 millioner kroner. SSB-statistikken går tilbake til januar 1998, så det er helt usannsynlig at det har vært tidligere måneder med en eksport på over én milliard kroner.

For første gang ble det i februar eksportert strøm for mer enn én milliard kroner på en enkeltmåned. Foto: Graf