Andreas Bentzen, medgrunder og teknologisjef i solcelleselskapet Otovo slutter og går til battericelleprodusenten Freyr Battery i en nyopprettet stilling som konsernsjef for teknologi (EVP Technology).

To andre ledere, Cecilie Weltz og Daniel Münnich, forlater også Otovo. Førstnevnte skulle lede selskapets nye leasing-spinoff EDEA, mens Münnich er daglig leder i Skandinavia. Skandinavia-rollen opphører og erstattes med én leder for hvert marked: Norge og Sverige, ifølge børsmeldingen.

Vil vokse uten «interne problemer»

– Et selskap som mer en dobler seg i størrelse hvert år er nødt til å endre seg. Den nye strukturen bygger Otovo for høyt tempo, lar oss fortsette å vokse uten at vi taper energi på interne problemer, sier CEO og siste gjenværende medgründer Andreas Thorsheim.

Selskapet er nå til stede i seks europeiske land utenom Norge.

Lederkabalen i Otovo ser nå slik ut:

  • Chief Product Officer: Simen Jørgensen
  • Chief Business Officer: Pål Hvattum
  • The Chief Operations Officer: Anne Lene Holstad
  • Chief Financial Officer: Petter Ulset
  • Managing Director: Paulina Ackermann
  • Managing Director: Inigo Amoribieta

Bentzen er den andre medgründeren som forlater Otovo. Lars Syse Christiansen sluttet i 2020 for å starte lager-selskapet Wanda.

Startet karrieren i REC

– Andreas har omfattende erfaring med å bygge bedrifter i fornybarsektoren. Han har dypt teknisk kunnskap om fornybar energi og solceller, som vi ser på som høyrelevant for batteriindustrien. Andreas vil bli en nøkkel i å hjelpe oss med å nå våre høye mål og å opprettholde vårt stødige fokus på å bruke den beste tilgjengelige teknologien, sier driftsdirektør Jan Arve Haugan i Freyr Battery i en pressemelding.

Bentzen har en Master of Science fra NTNU og en doktorgrad i fysikk fra UiO. Han startet karrieren i REC Group i 2005. I 2011 ble han konsernsjef for teknologi i REC, Silicon Valley, før han startet sitt eget solrådgivningsselskap i 2012. I 2016 startet Bentzen solcelleselskapet Otovo sammen med Andreas Thorsheim og Simen Fure Jørgensen.