I praksis betyr avtalen at Hanwha vil kjøpe nesten 22 millioner aksjer i REC fra Aker Horizons og tegne drøyt 48 millioner nye aksjer i REC gjennom en aksjeutvidelse. Kursen er satt til 20 kroner per aksje.

Transaksjonen løfter aksje-kursen til værs. Ved 0930-tiden er REC-kursen opp 22 prosent.

Hanwha Solutions skal være en av verdens største produsenter av solcellepaneler med en årlig kapasitet på 10 GW. Hanwha Solutions og Aker Horizons vil etter transaksjonen sitte på drøye 16,67 prosent av aksjekapitalen hver.

"Forener de fremste"

Selskapene skriver i en børsmelding at transaksjonen forener to av verdens fremste produsenter innen solenergi-teknologi. Målet er å etablere en omfattende amerikansk verdikjede for solenergi.

– Aker Horizons utvikler løsninger i industriell skala for å bidra til møte kravet om netto null utslipp innen 2050 eller tidligere. Vi ønsker Hanwha Solutions velkommen som aksjonær og partner i utviklingen av REC Silicon, sier Kristian Røkke, sjef i Aker Horizon i børsmeldingen.

Man forventer at transaksjonen vil styrke REC Silicons finansielle stilling og gjøre det mulig å gjenåpne FBR-anlegget i Moses Lake, Washington, samt muliggjøre investeringer i Butte i Montana.