I Glitre og Agder foregår det nå sonderinger om en mulig konsernfusjon. Nå tror de en intensjonsavtale kan være klar tidlig neste år, og ifølge styreleder i Agder Energi, Lars Erik Torjussen er styringsgruppen i god rute.

– Det er god progresjon. I løpet av januar vil vi forhåpentligvis bli enige om intensjonsavtalen. Det er ingenting nå som tilsier at vi ikke skal klare det, og det er positivt, sier Torjussen til Europower Energi.

I en pressemelding onsdag kommer det frem at sonderingsarbeidet er inne i sluttfasen.

– Det er fortsatt et par uavklarte spørsmål som partene skal enes om før intensjonsalen er klar til behandling i de respektive styrer, og vi fortsetter vår grundige prosess over nyttår. Det viktigste for oss er å finne gode og balanserte løsninger til det beste for kunder, medarbeider, eiere og samfunnet generelt, sier styreleder i Glitre Energi, Ann-Christin Andersen, i pressemeldingen.

Arbeidet i sonderingen er blitt ledet av en gruppe bestående av styrelederne, konsernsjefene og to representanter fra de ansatte i hvert konsern.

Eiermøter i første kvartal

Når eventuelt styrene signerer en ny intensjonsavtale vil eierne måtte diskutere fusjonen på eiermøter som er planlagt i løpet av første kvartal.

– Nå lager vi en plattform for en fusjon. Da må vi gjøre det slik at eierne skal forstå hvordan dette kommer til å se ut. Da må man se på en hel rekke forhold for å få en helhet i hvordan et nytt, fusjonert selskap skal se ut, sier Torjussen.

Som Europower Energi har omtalt tidligere, har selskapene sagt at ingen skal sies opp eller måtte flytte mellom de to regionene som følge av fusjonen. Eventuell overtallighet skal løses gjennom reduserte tjenestekjøp og innleie, gjennom naturlig avgang og gjennom muligheter for nye arbeidsoppgaver innenfor et bredere og større konsern.