Pressemelding:

Powel vil hjelpe Norgesnett med å bygge opp løsningen, slik at de får oversikt over hva som er ryddet og hva som skal ryddes. I tillegg gir løsningen dem mulighet til å få et prisestimat for skogsryddingsjobben på kort og lang sikt.

– Vi ønsker å ha full kontroll og oversikt over linjeryddingen vår. ArcGis er en fleksibel grunnplattform og Powel har kompetansen som vi trenger for å tilpasse verktøyet til våre behov, sier Vidar Kristoffersen, avdelingsleder nettutvikling i Norgesnett.

Vil optimalisere linjeryddingen

Nettselskaper opererer over store geografiske områder, som inneholder alt fra nettkomponenter, ressurser, matrikkel, vegetasjonsdata og mye, mye mer. Geografiske data er et nyttig hjelpemiddel for å gi bedre beslutningsgrunnlag, bedre kommunikasjon og sikre kvalitative- og effektive prosesser.

– Vi ønsker å optimalisere linjeryddingen slik at vi får færre avbrudd på grunn av trær som faller over linjene. Samtidig ønsker vi å redusere kostnadene våre, sier Kristoffersen.

Mange muligheter i GIS-plattformen

Powel er godt i gang med jobben.

– GIS-plattformen har mange muligheter for analyser, lagring og deling av data. Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke verktøy og støttesystemer som kan bygges mot ulike prosesser. Vi gleder oss til å følge Norgesnett videre i digitaliseringen av skogsryddingsjobben, sier Isak Bergset, ansvarlig for ArcGIS i Powel.

PRESSEMELDINGEN er redigert av Europower Energi.