Pressemelding:

Fra og med 1. januar 2020 ble Eidsiva Nett og Hafslund Nett slått sammen til det nye nettselskapet Elvia. Mens Eidsiva bruker nettinformasjonssystemet Netbas, bruker Hafslund GeoNIS. Powel blir en viktig samarbeidspartner i transformasjonen selskapene står ovenfor med å ta i bruk ny teknologi.

– Prøvemigrering

– Sammen med Powel har vi gjort en prøvemigrering av utvalgte data fra Hafslunds GeoNIS inn i ArcGIS Utility Network, basert på datamodellen til Utility Network Community (UNC). Nå skal vi gjennomføre en tilsvarende migrering av data fra Eidsivas Netbas, for å kunne ha hele Elvias nett i samme NIS/GIS-plattform, sier prosjektleder i Elvia, Vegard Høynes.

Verdiskapning i hele organisasjonen med bedre datakvalitet og moderne verktøy. Utfordringen med verktøyene som nettselskapene i dag bruker, er at de er komplekse, skrivebordsbaserte applikasjoner som kun noen få nøkkelpersonell kan operere.

–Det blir enklere for folk å finne fram nødvendig informasjon for å få gjort en god jobb, samtidig blir det enklere å dokumentere utført arbeid, sier Jens Dalsgarrd i Powel.

Et Utility Network er designet for å modellere alle komponentene i strømnettet - for eksempel ledninger, rør, ventiler, soner, enheter og kretser - slik at den virkelige verden likner på den verden du modellerer. I moderne språk blir dette ofte kaldt en digital tvilling.

Signerte ny kontrakt med Powel

Elvia signerte nylig en kontrakt med Powel om ytterligere tre oppfølgingsprosjekter, med mål om å modernisere selskapet.

Del 1 går ut på å utføre en migrasjon fra Netbas til ArcGIS Utility Network. Dette for å demonstrere for organisasjonen at begge kildesystemene kan migreres til Utility Network.

Del 2 har som mål å utvide kompleksiteten i datamigreringen, mens del 3 innebærer å gjennomføre en fullskala overføring fra begge kilder til den samme nettverksdatabasen for videre samhandling.

PRESSEMELDINGEN er forkortet og redigert av Europower Energi