Middle Yeywa Hydropower Project skulle bidratt til bedre levekår for millioner av mennesker, skriver tidsskriftet, skriver Bistandsaktuelt.

– I lys av den uoversiktlige situasjonen har videre arbeid med prosjektet blitt satt på vent, opplyser direktør for Scatecs vannkraftprosjekter, Jarl Kosberg, til fagbladet.

Han oppgir også at selskapet ikke har hatt noen dialog med militærjuntaen, som tok makten i et kupp 1. februar, og som siden har slått hardt ned på protester mot kuppet.

Solenergiselskapet Scatec Solar kjøpte i fjor vannkraftgiganten SN Power for 11 milliarder kroner. Med på kjøpet var kontrakten på byggingen av det som skulle bli Myanmars største vannkraftverk i delstaten Shan.

Kosberg vil overfor Bistandsaktuelt ikke oppgi hvor mye penger SN Power har brukt på prosjektet siden avtalen med myanmarske myndigheter ble inngått i 2014, men han sier at prosjektet fortsatt er i utviklingsfasen. Selskapet anslår at det vil ta fire-fem år å bygge vannkraftverket, som blant annet skulle bestå av en 160 meter høy demning.

Kosberg sier også at han håper situasjonen vil endre seg slik at prosjektet kan ferdigstilles.

(©NTB)