Fosen-utbyggingen er nå ferdig, og i den forbindelse skal Fosen Vind arrangere en vindparksafari og gratiskonsert for interesserte i lokalsamfunnet torsdag 12. august.

Torbjørn Steen er kommunikasjonssjef for Fosen Vind. Foto: Fosen Vind

– Vindparken er nå helt ferdig, og vi synes dette er en fin anledning til å vise frem anlegget, sier Torbjørn Steen, kommunikasjonssjef i Fosen Vind til Europower.

Han forteller at de har gjennomført en tilsvarende safari for et år siden, og at det var veldig populært. Nå var tanken å by på en siste omvisning, og samtidig sette opp en konsert med flere artister.

En av de var Staysman, men nå har han trukket seg. Det skjedde etter kritikk fra vindkraftmotstandere på Facebook. Adresseavisen omtalte saken først.

– Gleder meg til å rølpe med dere, skriver Staysmann i et innlegg på Facebook mandag denne uken.

Han får imidlertid raskt svar fra flere vindkraftmotstandere som kritiserer at han stiller opp på en slik konsert, og de spør om han vet hvor kontroversiell vindkraften er.

– Dersom det stemmer at du skal holde konsert i forbindelse med Fosen Vind sin "Safari" i vindkraftanlegget, så vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å ta en prat over en god kopp kokekaffe med Lars (Monsen). Dere har jo vært på tur sammen og snakket om viktige ting tidligere. Kanskje han kan lede deg på rett spor denne gangen. Jeg synes virkelig at du skal tenke godt gjennom om dette er verdt inntekten, eller om dette er en sak du bør sette deg skikkelig inn og så vurderer å trekke deg., skriver Anita Haukås Oppedal i kommentarfeltet.

Flere vindkraftmotstandere følger opp, og de sender også direktemeldinger til Staysman. Det ender med at han trekker seg, og det forteller han i et svar han publiserer flere ganger i kommentarfeltet.

– Som jeg har prøvd å skrive til en del som har sendt melding. Jeg forstår at dette er en voldsomt betent greie. Vi har jo et apparat rundt oss som tar bookinger og vi ønsker jo kun å lage godstemning og fest. Vi spiller 100 konserter i året og det å ha full oversikt over alt er ganske vanskelig. Vi er i aller høyeste grad politisk nøytrale og har aldri lyst til å blande oss inn i noe som skal bidra til å skuffe noen som helst. Hadde et inntrykk av at dette skulle være en folkefest for folket i Åfjord Kommune, vi. Vi har ihvertfall ingen politisk agenda, men takk for at dere har opplyst oss om situasjonen der oppe, svarer Staysman.

– Jeg har fått bekreftet at Stian Staysman har trukket seg, sier Steen.

Fosen Vind jobber videre med arrangementet, og det vil bli artister som kommer til å opptre. Steen sier til Europower at dette skal være en lokal folkefest, og ikke et bransjearrangement.

– Vi kommer til å gjennomføre. Dette er en lokal konsert, og vi vil at det skal bli en hyggelig opplevelse, sier Steen.

Fosen Vind har bygget seks vindparker i Trøndelag som til sammen blir Europas største vindkraftprosjekt på land. Til sammen utgjør den en installert ytelse på 1057 megawatt (MW), men Roand vindpark ble skilt ut i eget selskap tidligere i år. Dermed har de gjenværende parkene som sorterer under Fosen Vind en total ytelse på 801 MW.

  • Storheia: 288 MW
  • Hitra 2: 93,6 MW
  • Kvenndalsfjellet: 113,4 MW
  • Harbaksfjellet: 126 MW
  • Geitfjellet: 180,6 MW