Cloudberry Clean Energy har de siste 15 månedene sikret seg en portefølje på vann- og vindkraftanlegg i Norden på mer enn 100 MW.

– Våre eierskap og byggetillatelser er av samme størrelse og vi vil framover prioritere å lykkes med disse prosjektene, sier selskapets sjef Anders Lenborg i en børsmelding.

Han understreker at selskapet har bestemt seg for å gå videre med planen om å utvikle og utvide porteføljen av vannkraft og vindkraft i Norge og Sverige.

Det er bakgrunnen for at Cloudberry, som har vært notert på børsen for små og mellomstore bedrifter Euronext Growth siden april i fjor, nå ønsker å bli listet på hovedindeksen på Oslo Børs. Selskapet er i øyeblikket verdsatt til drøyt 1,4 milliarder kroner.

Storsatsing på svensk vindkraft

Samtidig vurderer selskapet å hente inn ny kapital for å finansiere utbygginger. Det dreier seg ikke minst om to vindkraftprosjekter i Sverige.

Selskapet håper å kunne ta en endelig beslutning om å investere i Hån vindpark i Årjäng i andre kvartal i år, i påvente av en krafteksportavtale til Norge. Parken vil ha en kapasitet på rundt 21 MW. Prosjektet har en ramme på 300 millioner kroner og har planlagt oppstart i 2022.

Cloudberry håper også å starte byggearbeider på Duvhällen vindpark i Eskilstuna i 2022. Det er snakk om å sette opp ti vindturbiner på totalt 60 MW, med forventet produksjonsstart i 2023. Prosjektkapitalen er stipulert til 620 millioner kroner.

Norske vannkraftprosjekter i rute

Selskapet melder også at de to vannkraftverkene Nessakraft (9 MW) i Balestrand og Bjørgelva Kraft (3 MW) i Sørreisa forventes å starte med normal produksjon i juni.

Bygging avvannkraftverket Åmotfoss (5 MW) forventes fullført i andre halvår i år. I tillegg har Cloudberry en portefølje med tre vannkraftverk som forventes å komme i produksjon senere i år.