Avtalen ble signert av landenes presidenter under klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypt. Det melder Emiratenes statlige nyhetsbyrå, ifølge Reuters. UAE er vert for neste års COP28.

Utbyggingen av vindparken skal UAEs statlige fornybare energiselskap, Masdar, og Hassan Allam Utilities, Egypts viktigste utvikler innen fornybar energi, stå for. Prosjektet er det største selskapene noensinne har påtatt seg. Det er ikke opplyst noen dato for når vindparken skal stå ferdig.

Når vindparken er ferdigstilt, vil den være en del av Egypts «Green Corridor»-initiativ, en strategi med mål om at fornybar energiprosjekter skal utgjøre 42 prosent av landets energikilder innen 2035.

– Vindkraft vil kunne spare Egypt for anslagsvis fem milliarder dollar i årlige naturgasskostnader, og dermed bidra til økonomisk vekst, redusere karbonutslipp og gi større tilgang til bærekraftige energikilder, heter det i uttalelsen om avtalen.

Det er ikke første gang de to landene inngår samarbeid innen grønn omstilling. I april signerte Masdar og Hassan Allam Utilities en avtale om å utvikle hydrogenproduksjonsanlegg i Suezkanalen og ved Middelhavskysten. Anleggene skal stå klar til bruk i 2026.

(©NTB)