Tidligere i dag, tirsdag kunne enerWE melde at Åslaug Haga overtar jobben som administrerende direktør i vindkraftorganisasjonen Norwea. I et møte med sine kolleger i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling i Roma, fortalte Haga nyheten. Her innehar hun stillingen som assisterende visepresident for eksterne relasjoner og myndighetskontakt.

På telefon fra Roma forteller Åslaug Haga om hvorfor hun ønsket seg denne jobben.

– Fordi det å kunne bidra til det grønne skiftet ligger mitt hjerte veldig nær. Og gjort riktig - og jeg understreker gjort riktig - gir vindkraft både til havs og lands store industrielle muligheter. Det bidrar samtidig til det grønne skiftet som vi trenger globalt. Det er ganske enkelt min motivasjon, sier hun til enerWE.

– Har registrert at det er konflikt

Haga har ikke fulgt den norske vindkraftdebatten veldig tett - siden hun har bodd i utlandet i over åtte år.

– Men jeg har registrert at det er konflikt, spesielt på landbasert vindkraft. Det jeg tenker om det, er at det er bra at konsesjonssystemet er under reformering, og at vi fremover må være årvåkne på miljøkonsekvenser. Vi må også sikre at verdier legges igjen lokalt. Det er det jeg mener med «gjort riktig».

– Hva tenker du om å bli kastet inn i det tøffe debattklimaet som er i norsk vindkraft?

– Jeg håper at jeg kan bidra til å ta konfliktnivået ned, og tenker at man er på god vei til å gjøre det allerede gjennom de prosessene som nå foregår med konsesjonssystemet. Vi må ha kloke debatter i det politiske miljøet, og jeg håper at vi kan få en lavmælt og god samtale om vindkraftens muligheter brukt fornuftig i Norge fremover, avslutter hun.

Saken ble først publisert hos enerWE, som nå har fusjonert med Europower AS.