Raymond Carlsen (66) gir seg etter 13 år som administrerende direktør i Scatec, og overlater sjefsstolen til Terje Pilskog 1. mai i år.

Pilskog har fartstid i Scatec fra 2013 som leder for produktutvikling. Før Scatec hadde han ulike lederposisjoner i daværende REC (Renewable Energy Corporation).

Ifølge styreleder har Pilskog vært sentral i den strategiske utviklingen av selskapet, og har førstehånds erfaring med både kommersielle og operasjonelle sider ved driften. Han skal ha konkurrert om stillingen både med interne og eksterne kandidater, ifølge børsmeldingen.

– Vi er sikre på at han er rett mann til å fortsette utviklingen av Scatec som en ledende leverandør av fornybare energiløsninger lokalt, sier styreleder Johan Andersen i Scatec i meldingen.

Carlsen skal fortsette å være en av de største aksjonærene i Scatec, men han ønsker i følge meldingen å bruke tid på andre interesser etter å ha ledet selskaper som administrerende direktør de siste 37 årene.

– Jeg savner det å kunne disponere tiden mer selv. Til tider har jeg reist mer enn en flykaptein, sier han til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN går Carlsen inn som styreleder i Scandi Energi, et selskap som fjerner tørrstoff fra vann.

– Det har vært både spennende og givende å forvandle Scatec sammen med et flott team og til en ledende leverandør av fornybare energiløsninger med et bredt teknologisk fotavtrykk, skriver Carlsen i børsmeldingen.

Scatec har drøyt 3,5 GW fornybar energi i drift og har et mål om å nå til sammen 15 GW i drift og under utbygging i slutten av 2025, opplyser selskapet i meldingen.