I februar ble det klart at det er den tidligere profilerte politikeren Åslaug Haga som skal ta over som toppsjef i vindkraftorganisasjonen Norwea. Nå har den tredje av totalt fire ansatte i organisasjonen forsvunnet ut døra.

Først ut av disse tre var Øyvind Isachsen, som var daglig leder. Han gikk til kommunikasjonsbyrået First House. Isachsen titulerte stadig vekk den lille organisasjonen som "Guttene i Wergelandsveien", som er de holder til i Oslo.

Deretter fulgte den profilerte Norwea-ansatte Andreas Thon Aasheim som forsvant til Cloudberry. Europower kan nå også bringe nyheten om at også politisk rådgiver Daniel Willoch slutter i Norwea.

Daniel Willoch slutter i Norwea. Foto: Anders Lie Brenna / Europower

Europower får bekreftet at Willoch starter i Wind Catching Systems, et selskap som jobber med flytende havvind. På eiersiden finner man selskapene Ferd og North Energy.

– Daniel Willoch skal starte her 1. september, sier finansdirektør Ronny Karlsen i Wind Catching Systems.

Willoch er bortreist på bryllupsreise og er ikke tilgjengelig for kommentar.

– Utvikler Norwea 2.0

Tilbake blant de ansatte står dermed kun direktør Øistein Schmidt Galaaen – i tillegg til den nystartede sjefen Åslaug Haga. Hun startet i forrige uke. Til Europower bekrefter Haga at hun har deltatt i rekrutteringsprosessen for å erstatte Aasheim og Willoch før hun startet opp.

– Det er riktig at vi i stor grad etablerer et nytt team i Norwea. Vindkraftsatsingen i Norge går inn i en ny fase, og vi kan gjerne si at vi er i ferd med å utvikle Norwea 2.0. De som har sluttet har gjort en strålende jobb i den fasen vi har vært gjennom. Jeg skulle gjerne ha hatt dem med videre, men det gode er at alle blir i bransjen og en del av Norweas nettverk. Så vi ser fram til fortsatt tett og godt samarbeid med alle i tiden framover, sier hun.

Haga forteller at det fra midten av neste uke er to nyansatte på plass i lokalene i Wergelandsveien i Oslo.

– Vi får inn to nye medarbeidere med noe annen kompetanse enn de som har sluttet, og jeg gleder meg til å sette fart med delvis nytt mannskap som totalt sett besitter den kompetansen vi trenger i tiden fremover.

Etter hvert håper Haga at Norwea skal kunne vokse med flere ansatte.

– Jeg håper det skal være mulig å utvide staben ytterligere på litt sikt fordi oppgavene er store. Vindkraft til havs blir et viktigere innsatsområde framover, vi skal bidra til et nytt konsesjonssystem for vindkraft på land som bedre ivaretar miljø og lokalsamfunn og vi skal i større grad bidra til å løse utfordringene for vindparker som er i drift. Jeg har startet møter med Norweas medlemsbedrifter, og opplever at det er god stemning i bransjen med klare forventninger til Norwea som møteplass og talerør, sier hun.