– Her er det stort vekstpotensial og enorme muligheter for norsk havvindustri, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til NRK.

Avtalen ble fredag underskrevet i Tokyo i Japan, hvor Vestre og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er for å diskutere næringslivssamarbeid mellom de to landene.

Vestre viser til at Japan, som er verdens tredje største økonomi, har store ambisjoner for havvind.

– Japan ser nå til Norge, våre ingeniører, våre fagarbeidere, vår leverandørindustri, for å for å finne ut hvordan de skal få dette til, sier han.

– Japan har mye hav, men Japan har ikke 60 års erfaring med avanserte flyteinstallasjoner slik vi har gjennom vår olje og gassindustri, legger han til.

NHO mener Japan-besøket viser vilje fra både norske og japanske myndigheter til å samarbeide, samt å sikre økte gjensidige investeringer.

– Felleserklæringen om samarbeid innen det grønne skiftet er en viktig plattform som vil sikre gjensidige muligheter for Norge i Japan, og Japan i Norge. Sammen har vi teknologiske løsninger som kan bidra til å løse den globale klimakrisen, sier områdedirektør Idar Kreutzer i NHO.

(©NTB)