Europower AS er Norges ledende nyhets- og analysebyrå om og for kraftbransjen. Selskapet utgir nettstedet europower-energi.no, magasinet Europower Energi og kundemagasinet Vår Energi. Europower arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Europower er eid av mediekonsernet NHST Media Group AS, med søsterselskaper som Dagens Næringsliv, Upstream, Trade Winds, Recharge, Intrafish Media, My Newsdesk m.fl.

Historikk

  • 2001: Europower AS blir etablert gjennom sammenslåing av nyhetsbyrået TDN Kraft AS og analyseselskapet Energi Analyse AS.
  • 2005: Europower kjøper aksjene i Energi Forlag AS, utgiver av bransjebladet Energi og kundebladet Vår Energi. I tillegg utgir forlaget bransjebøker og oppslagsverk.
  • 2007: Europower kjøper aksjene i Intstream OY, et selskap som leverer software/beslutningsstøttesystemer for krafthandel og analyse.
  • 2012: Bladet Energi relanseres i nytt format og design, og slås sammen med avisen Europower.
  • 2016: Europower selger Intstream OY til finske Enegia Group.
  • 2019: Europower lanserer nytt nettsted Europower-Energi.no. Innholdet fra magasinet digitaliseres og gjøres tilgjengelig på samme plattform.

Europower er en komplett nyhets- og informasjonsleverandør for kraftbransjen på nordisk nivå. Fra digital nyhetstjeneste med databaseløsninger på selskaps- og bransjenivå, månedsmagasin, kundemagasin for kraftselskaper, rapporter og analyser om kraftbransjen, dekker virksomheten de fleste behov for kraftrelatert informasjon.

Europowers redaksjon utøver en uavhengig, etterrettelig og aktuell journalistikk om og for aktører i og rundt kraftbransjen.

Europowers Energy Intelligence selskapsdatabase er en nettbasert database, utviklet av vår analyseavdeling. Den gir oversikt og dybdeinformasjon på alle kraftselskaper i Norge. På en enkel måte kan du innhente bl.a. opplysninger om eierstrukturer, M&A historikk, regnskaps- og nøkkeltall, nett- og kraftstasjonsinformasjon.

Europower kan tilby skreddersydde nyhets-, database- og analyseløsninger etter dine og ditt selskaps behov.

Selskapet har sitt hovedkontor i Oslo.