Med mildværet på vei inn over Norge, faller strømprisen over hele landet.

Prisområde Torsdag Fredag Endring (%)
Oslo (NO1) 124 100 -19
Kristiansand (NO2) 124 100 -19
Trondheim (NO3) 103 66 -36
Tromsø (NO4) 97 61 -37
Bergen (NO5) 124 100 -19

Tall i øre/kWh. Hentet fra Nord Pool.

Det største prosentvise fallet er i prisområde Tromsø (NO4). I morgen får de en døgnpris som er nesten 40 øre/kWh lavere enn Sør-Norge.

I de tre sørlige prisområdene er den laveste prisen 80 øre/kWh i løpet av dagen. Det betyr at strømkunder i disse områdene vil få utbetalt strømstøtte for alle timene i morgen.

I prisområde Trondheim (NO3) er den dyreste timen 70 øre/kWh, mens i Tromsø (NO4) er den dyreste timen 69 øre/kWh. Det betyr at strømkunder i disse områdene ikke vil få utbetalt strømstøtte for noen av morgendagens timer.

Den siste uken har vi sett noen dager hvor strømprisen er høyere i den nordlige delen av landet, enn i den sørlige delen. Dette strider mot trenden at det er lavere strømpriser i nord enn i sør.

Tidligere har kraftanalytiker i Volt Power Analytics, Olav Botnen, forklart at prisen i Sør-Norge har vært lavere som et resultat av utenlandsforbindelsene til Europa.

– Sør-Norge har vært billigst på grunn av kablene. Gasskraften har blitt billigere, og vindkraften har hatt noen aktive dager på kontinental-Europa, mens det fortsatt har vært kaldt i nordlige og østlige strøk av Norden, sa Botnen til Europower tidligere denne uken.

Tilbake til normalen

Den siste uken har Sør-Norge til tider hatt høyere strømpris enn Europa. Noe som har gjort at Norge har importert en del kraft fra Europa.

I morgen er det tilbake til normalen: Sør-Norge er billigere enn både kontinental-Europa, Storbritannia og Sverige. Derfor eksporterer vi i hovedsak strøm til disse landene.

Av alle prisområdene som er å finne på Nord Pool, er det prisområde NO4 som får den laveste strømprisen i morgen.