Strømprisene har løftet seg til stadig nye høyder denne høsten og onsdag er det nye rekorder i Sør-Norge.

Prisen i de tre prisområdene i Sør-Norge stiger onsdag til 128,6 øre/kWh. Det er høyeste områdepris noen gang. Dyreste time er på 151,2 øre/kWh. Legger vi på moms blir prisen 189 øre/kWh. Det er mellom klokken 0800 og 0900.

Dette er imidlertid ikke rekord for timeprisen. 6. september nådde timeprisen opp i 160 øre/kWh. Den samlede områdeprisen var imidlertid den gangen lavere.

Også i de påfølgende timene er det skyhøy timepris i de tre sørlige prisområdene i Norge. Alle med en pris på over 1,5 NOK/kWh. Det er før avgifter og nettleie ilegges.

Det er noe variasjon i prisen gjennom døgnet. De tre dyreste timene ligger rundt 50 øre høyere enn de billigste timene, men samtlige timer i løpet av et døgn har en pris på over 1 kroner per kWh.

Samtidig er prisen for disse timene rundt 40 øre/kWh i det nordligste prisområdet (NO4). Altså en forskjell på over 1 kroner.

«Bak» september

Den gjennomsnittlige prisen så langt i oktober er på henholdsvis 101,6 øre/kWh i NO1 (Oslo) og på 104,4 øre/kWh i NO2(Kristiansand). NO5 (Bergen) hadde samme pris som NO1. Til sammenligning var prisen i disse områdene 108,4 øre/kWh i september.

Det vil si at til tross for rekordhøy områdepris i Sør-Norge onsdag, så er prisen så langt i oktober fortsatt lavere enn i september. Men det kan snu seg ettersom det nå er varslet noen kaldere dager fremover. Det er imidlertid ikke helt reflektert i de nærmeste kraftkontraktene på Nasdaq, der vi i dag ser et lite fall i de nærmeste ukene.