I hele Nord-Europa er strømprisen i morgen veldig lik. Det fører til mindre bruk av kablene enn hva man ellers er vant til. Norge blir nettoimportør av strøm fra både Storbritannia og Nederland.

Onsdag importerer Norge 9246 MWh fra Storbritannia. Fra Norge til Storbritannia er det ingen flyt i morgen. Vi eksporterer altså ingenting til britene.

At vi får strøm fra Storbritannia uten å sende noe i motsatt retning, er et fenomen vi ikke har sett så langt i år.

Vi må tilbake til 27. oktober i fjor for å finne en periode der Storbritannia eksporterte strøm til Norge, uten å få noe i retur. Den gangen gikk det 46 GWh fra britene til Norge - tre dager på rad.

I fjor var ikke dette fenomenet helt ukjent: i til sammen 42 dager i fjor leverte britene strøm til Norge, uten at det gikk strøm i motsatt retning samme dag.

Bare desimaler som skiller mellom nord og sør

I morgen synker strømprisen i Norge, sammenlignet med tirsdagsprisen. Innad i Norge får vi veldig like priser mellom områdene.

Det er desimaler om skiller den sørnorske prisen fra den nordnorske prisen i morgen. Mens de tre sørnorske prisområdene får en døgnpris på 153,6 øre/kWh, får de nordnorske prisområdene en døgnpris på 153,8 øre/kWh.

Det er flere timer i løpet av morgendagen hvor strømprisen i hele landet er helt identisk. Slik varierer prisen i løpet av døgnet i de ulike norske prisområdene:

Som man kan se i grafen over, er prisene veldig like i alle de norske prisområdene.

Pristoppen er mellom klokken 17:00 og 18:00 over hele landet. I denne timen er prisen litt dyrere i nord enn den er i sør.

Alle prisområdene passerer 2 kroner/kWh denne timen.