Gjennomsnittlig strømpris i prisområdet Kristiansand (NO2), blir på hele 131 øre/kWh i engrosmarkedet til i morgen tirsdag. Det er den høyeste døgnsnittprisen på over tre måneder.

Ikke siden 9. mars har prisen vært høyere på Sør-Vestlandet.

Samtidig som strømprisen fortsetter å stige i sør, får nordlendingene de laveste strømprisene i Nord-Europa.

Døgnsnittprisen i Nord-Norge til i morgen blir på 27 øre/kWh.

Selv om det er i øvre sjiktet av det prisene har vært de siste ukene, er det fremdeles den laveste strømprisen i Nord-Europa.

Prisområde Tirsdag Mandag Endring
Oslo (NO1) 91,0 98,1 -7 %
Kristiansand (NO2) 131,2 115,8 13 %
Bergen (NO5 91,0 98,1 -7 %
Trondheim (NO3) 31,1 28,2 10 %
Tromsø (NO4) 27,2 28,2 -3 %

Strømpriser i øre/kWh notert på Nord Pool. Eksklusive moms, skatter, nettleie og strømstøtte.

Europeiske priser smitter

De høye prisene helt sør i Norge er et resultat av de høye prisene i resten av Europa. Det er gasskraften som setter prisen de fleste timene i de landene vi utveksler strøm med. Det er kun noen timer midt på dagen hvor den fornybare kraftproduksjonen ser ut til å prege prisene.

Midt på dagen er da solcellene leverer som best, og vi har den siste tiden sett at høy solkraftproduksjon har gitt uvanlig lave priser, spesielt i Nederland.

Sør-Vestlandet får i morgen en strømpris som ligger hele fem ganger så høyt som prisene i Nord-Norge. Det sørligste prisområdet, som også er knyttet til Europa med strømkabler, har også vesentlig høyere strømprisen enn resten av Sør-Norge.

Strømprisen på Sør-Vestlandet (NO2) ligger 44 prosent høyere enn prisene på Østlandet (NO1) og Bergen (NO5) til i morgen.

Disse prisforskjellene har økt den siste tiden.

</p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/14182451/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/14182451" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /> </a></div>