Pressemelding:

– Dette er en viktig avtale for oss siden den styrker vår allerede sterke tilstedeværelse i Norden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.

I korte trekk innebærer avtalen at Agder Energi leverer 15 TWh over 15 år til Bolidens virksomheter i Sverige og Finland. Det tilsvarer årlig strømforbruket til cirka 50 000 husstander. Avtalen gjelder fra 2022 til 2037.

Bidrar til å elektrifisere

Boliden har en strategi for å elektrifisere sine smelteverk og gruver, i tillegg til å fase ut bruken av fossile brensler i produksjon og transport.

I dag utgjør strøm 70 prosent av energiforbruket ved Bolidens gruver og smelteverk. Denne avtalen gjør det mulig for Boliden å gradvis fase ut fossilt brensel ved å elektrifisere sin virksomhet ytterligere.

Langsiktig og stabil kraftleveranse

For å elektrifisere kraftkrevende industri er stabile og langsiktige strømavtaler en forutsetning. Derfor er et samarbeid mellom industri og fornybarnæringen viktig.

– Vårt oppdrag er å levere ren energi til samfunnet. Denne avtalen er et eksempel på hvordan Agder Energi kan samarbeide med store industriaktører om å elektrifisere sine virksomheter. På denne måten kan vi sammen med industrien få fart på det grønne skiftet, sier Syvertsen.

PRESSEMELDINGEN fra Agder Energi er noe redigert av Europower Energi.