Ved bruk av norsk sagflis og silisium, samt å produsere med ren vannkraft, mener Beyonder å kunne tilby betydelig mer bærekraftige batterier sammenlignet med konvensjonelle metoder.

Batteriene skal være tryggere, trenger mindre kjøling, kan fullades på to minutter og lades opptil 100 000 ganger. Det norske selskapet har etablert et batterisenter for forskning og utvikling og vil etter planen bygge en batterifabrikk i 2024.

Beyonder opplyser i en pressemelding at tilskuddet fra Innovasjon Norge blant annet skal gå til teknologiutvikling og forbedring av battericellenes egenskaper.

– Kan bli et nytt norsk industrieventyr

Håkon Haugli, sjef i Innovasjon Norge, har latt seg imponere av selskapet.

– Beyonder inspirerer. De har tatt utgangspunkt i noe vi har mye av i Norge – trevirke og vannkraft. De er et strålende eksempel på hvordan etterspørsel etter grønne løsninger i kombinasjon med forskning og teknologiutvikling skaper helt nye arbeidsplasser. Sammen med andre, baner de vei for det som kan bli et nytt norsk industrieventyr, sier han i meldingen.

Selskapet gleder seg over tildelingen.

– Det gir oss en anledning til å oppskalere aktivitetene samtidig som det er en viktig bekreftelse på jobben vi gjør, sier kommersiell direktør Kristin Skofteland i Beyonder.