Fjørtoft kommer fra stillingen som regiondirektør i Toma Facility Norges avdeling i Møre og Romsdal. Hun har utdannelse innen markedsføring og økonomi ved BI og har erfaring fra blant annet sikkerhetsbransjen og kraftbransjen. I tillegg har hun også hatt en rekke styreverv.

– Jeg har tidligere jobbet i kraftbransjen, så jeg gleder meg til å treffe både kunder og samarbeidspartnere igjen, samt etablere nye forbindelser i Møre-regionen, sier Wenche Fjørtoft i en pressemelding.

– Har store ambisjoner på Møre

Helge Rysjedal, toppsjef i BKK Enotek, mener Fjørtoft er en handlekraftig og visjonær leder.

– Jeg ser frem til å få henne med i ledergruppen til Enotek. Vi har store ambisjoner om fortsatt vekst på Møre. Både nettselskaper, industri, elektrifisering og telekommunikasjon er områder som inngår i satsingen, sier han i meldingen.

BKK Enotek er et ingeniør- og entreprenørselskap med 200 ansatte. Hovedkvarteret er i Bergen, men selskapet har også kontorer i Ålesund, Volda, Leirvik, Dale, Førde og Sløvåg.

Møre-avdelingen inngikk i fjor en kontrakt med Mørenett om ulike leveranser i 12 kommuner på Sunnmøre og Nordfjord. Selskapet har også oppdrag innen veilys, fiber og elkraft i regionen.