Fra klokka 10 til 16 søndag var det negative priser i både Tyskland og det danske området DK1 (Jylland). Prisen falt til minus 19 euro / MWh, som tilsvarer cirka minus 18,4 øre/kWh klokka 13-14.

Klokka 18 var prisen oppe igjen på drøyt 120 euro / MWh.

I denne perioden var prisvariasjonen i Sør-Norge minimal, som grafikken viser. Timeprisen gikk ned fra drøyt 166 euro / MWh til knapt 163 euro.

</p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/9069979/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/9069979" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /></a></div><p>Døgnprisen var den laveste i Tyskland siden før Russlands invasjon av Ukraina. Også i Sør-Norge var prisen søndag lavere enn de siste dagene – prisen på 177 euro /MWh er den laveste siden 3. mars.</p><p class="subhead" data-element-type="subhead" data-element-label="Body subhead">Sparer på vannet</p><p>Analytiker og partner i Thema consulting, Marius Holm Rennesund, peker på at det fortsatt er knapt med vann i magasinene, og det er viktigere for prisen i Sør-Norge enn at det blir mye vind på kontinentet i noen timer. Prisnivået i Sør-Norge handler mer om langsiktige forhold. Verdien på vannet i magasinene er sannsynligvis større framover i tid, og da <a href="https://www.europower-energi.no/vannkraft/stenger-vannkraftverket-pa-natten-og-tjener-mer-enn-snittprisen/2-1-1178801">velger produsentene å holde på vannet</a> i stedet for å produsere.</p><p><iframe src="https://flo.uri.sh/visualisation/9070452/embed" title="Interactive or visual content" class="flourish-embed-iframe" frameborder="0" scrolling="no" style="width:100%;height:600px;" sandbox="allow-same-origin allow-forms allow-scripts allow-downloads allow-popups allow-popups-to-escape-sandbox allow-top-navigation-by-user-activation" /></p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/9070452/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/9070452" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /></a></div><p>– Selv med noen timer med lave priser på kontinentet, beholder man vannverdien. Alternativet er å produsere om en uke eller en måned. Da skal prisen opp igjen, med høy gasspris og CO2-pris, sier Rennesund.</p><p>Nordpools oversikt over eksport og import viser at Norge importerte både fra Danmark og Sverige hele søndag.</p><p>Når det er <a href="https://www.europower-energi.no/kraftmarked/kan-fa-negative-strompriser-na-slippes-verdier-rett-i-havet/2-1-793017">mildt og mye nedbør, presses prisene</a> et godt stykke under prisene på kontinentet. Men i vinter har det vært knapt med vann i magasinene.</p><p>– Den største forskjellen i år fra tidligere er egentlig de vanvittig store forskjellene innad, med tigangeren i sør, sier Rennesund.</p>