Onsdag blir døgnprisen for Sør-Norge på 221 øre/kWh. Det er 37 øre lavere enn prisen i dag. I Nord-Norge blir prisen 15 øre/kWh, omtrent som før.

Den dyreste timen å bruke strøm onsdag, blir fra klokka 8. Da koster strømmen 278 øre/kWh, pluss avgifter. Legger vi på nettleie og andre avgifter er prisen 3,90 kroner/kWh ferdig levert til kunden. Til fratrekk kommer regjeringens strømstøtte, som foreløpig ikke er kjent for mars. I februar var strømstøtten i overkant av 50 øre/kWh, noe som dekket cirka en fjerdedel av strømregningen.

Dette er mer enn en halvering fra ekstremprisen tirsdag morgen, da forbrukerne betalte ca 8,50 kr/kWh i den dyreste timen.

</p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/8911360/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/8911360" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /></a></div><p>Både de tyske strømkontraktene for 2. kvartal og gasskontraktene (TTF) for april og mai var ned i formiddag, etter mandagens voldsomme prishopp. Strømmen i Tyskland gikk under det ekstreme nivået på 400 euro/MWh for 2. kvartal, men prisen er mer enn doblet siden invasjonen av Ukraina. </p><p>Prisene i Storbritannia i morgen går litt ned fra tirsdagens årsrekord på 480 euro/MWh, til 474 euro/MWh. </p><p>Gassprisen er fortsatt nesten tre ganger dyrere nå enn for én måned siden, og mer enn ti ganger dyrere enn for ett år siden, ifølge oversikten til <a href="https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas">Trading Economics</a>. Gasskontrakter framover i tid har derimot fortsatt å stige; avtalene for både august og september ligger nå langt over 200 euro med en økning på 8–9 prosent bare tirsdag formiddag, ifølge The Ice.</p><p>Russland har varslet at de vurderer å stenge den <a href="https://www.europower-energi.no/nyheter/russland-truer-med-a-stanse-gassleveranser-gjennom-nord-stream-1/2-1-1180581">gasstilførselen som går til Europa</a> via rørledningen North Stream.</p><p>Senere i dag, tirsdag, er det ventet at EU skal presentere sin plan for å kvitte seg med 80 prosent av <a href="https://www.europower-energi.no/kraftmarked/hva-skjer-med-stromprisen-hvis-europa-mister-russisk-gass-/2-1-1180094">gasstilførselen fra Russland</a>.</p>