Timeprisene viser at det igjen blir svært billig strøm midt på dagen fredag. Dette henger sammen med de lave prisene sør for Norge. Faktisk blir spotprisen negativ i Danmark (DK1) fra klokka 13 til klokka 17, og den er i praksis gratis i ytterligere tre timer – før avgifter og nettleie.

Prisen går ikke fullt så langt ned i Sør-Norge, men laveste spotpris er på 3,78 øre/kWh klokka 17 fredag i både NO1, NO2 og NO5 – Sørøst-Norge, Sørvest-Norge og Vestlandet. Bare i én time fredag er spotprisen i Sør-Norge over 1 kroner/kWh, ifølge data fra Nord Pool.

Fra klokka 11 til klokka 18 fredag blir faktisk strømprisen lik over hele landet, før nettleie og avgifter.

Døgnprisen i sør sniker seg under 50 øre/kWh, og det har ikke skjedd i Sørøst-Norge siden 3. oktober i fjor, altså for nesten åtte måneder siden. torsdag og fredag denne uka er faktisk de første i år, der spotprisen i NO1 har kommet under 1 kr/kWh.

Som i dag er det ventet mye vind på fredag. Av prognosene som er tilgjengelige på Nord Pool, ligger Danmark nær toppnivået for 2022, med en forventet produksjon på 118 GWh, det dobbelte av gjennomsnittet så langt i år.

Prisene i Storbritannia ligger nå godt over de sørnorske prisene igjen, hvilket betyr at Norge igjen eksporterer strøm til britene. For hele mai samlet, har imidlertid 74 prosent av utvekslingen over NSL-kabelen gått fra Storbritannia til Norge.

Som Europower viste i vår ukentlige videoanalyse av strømmarkedet onsdag, har de sørnorske prisene lagt seg mellom prisnivået i Tyskland og England.

I Midt-Norge og Nord-Norge blir fredag femte dagen på rad med en døgnpris på under 10 øre/kWh, før avgifter og nettleie. Selv om prisene har vært mye lavere i Nord-Norge enn i Sør-Norge i år, er dette likevel uvanlig. I hele 2021 var det bare seks dager i Nord-Norge (NO4) med en døgnpris på under 10 øre/kWh. Midt-Norge hadde slike priser bare fem dager i hele fjor – nå er det gjentatt i løpet av under ei uke.