Mandag er ikke lenger NO1 det dyreste prisområdet i Norden, viser nye tall fra NordPool. Døgnprisen for Sør-Norge (områdene NO1, NO2 og NO5) ligger på 196 øre/kWh – en oppgang på drøyt 20 prosent fra søndag.

Etter tre dager i strekk med høyeste strømpriser i Norden, ligger prisnivået for Sør-Norge nå igjen under København-området (DK2), som har en døgnpris mandag på 2,25 øre/kWh.

Timeprisen i Sør-Norge varierer ganske lite mandag, med en maks på 225 øre/kWh klokka 08. Danskene må derimot opp på 427 øre/kWh klokka 19 mandag.

Vi er bare halvveis gjennom mars måned, men foreløpig ligger den an til å bli den måneden med høyest strømpris i Sør-Norge noensinne. De første 14 dagene har en gjennomsnittspris på 191 øre/kWh, pluss avgifter.

Rekorden er fra desember, da månedsprisen endte på 174 øre/kWh.

Stadig lavere i Nord-Norge

I Nord-Norge går prisen motsatt vei. Mandag er døgnprisen på 16 øre/kWh, noe som er det nest høyeste prisnivået i mars. Snittet for døgnprisen i mars er foreløpig under 15 øre/kWh. Så lav har ikke strømprisen vært i en måned siden 2020, da prisnivået var eksepsjonelt lavt.

Belgia er ikke et land med direkte energitilknytning til Norge, men lørdag kunne forbrukerne der glede seg over å få betalt 40 øre/kWh for strømmen fra klokka 12 til 15. Faktisk fikk belgierne betalt i til sammen fem timer.