Det norske selskapet skal bygge vindprosjektet Torsa, som består av tre vindparker, med 19 turbiner og har en kapasitet på 102 MW. Prosjektet ligger i O’Higgins-regionen, 124 kilometer sør for den chilenske hovedstaden Santiago.

Samlet forventes vindparkene å produsere mer enn 300 GWh med fornybar energi i året, noe som er nok til å forsyne 100 000 chilenske hjem med energi.

Første vindkraftprosjekt, vil også se på sol

– Disse tre vindparkene øker ikke bare vår produksjonskapasitet i Chile, de utvider også vår fornybarportefølje til å omfatte vindkraft. Framover planlegger vi også å inkludere solkraft, sier Statkrafts konserndirektør for internasjonal kraftproduksjon, Jürgen Tzschoppe i en pressemelding.

– Chile er et attraktivt marked for Statkraft, og vi ønsker å utnytte vår ekspertise både innen kraftproduksjon og markedsoperasjoner til å dekke markedets ulike behov og levere fornybar energi til store industrielle kunder, legger han til.

Byggingen blir i andre halvdel av 2021 og de første vindturbinene forventes å være i drift høsten 2022. Prosjektet vil benytte vindturbinen Nordex N163/5.X.

Statkraft har per i dag en produksjonskapasitet på 209 MW i det sør-amerikanske landet. Målet er 366 MW innen utgangen av 2023.