Etter knappe tre år i Troms Kraft, melder Stein-Gunnar Bondevik overgang til en helt annen bransje, og starter som kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Troms Kraft – en jobb han har hatt siden august 2019.

– Ble du lei av kraftbransjen?

– Nei, jeg er på ingen måte lei av kraftbransjen. Tvert om, jeg stortrives og føler at jeg har mye ugjort. Men kjærlighetens veier er uransakelige, det fins en kvinne på Grefsen som jeg vil se mye oftere - egentlig hele tiden - og da kunne jeg knapt fått en mer spennende kommunikasjonsjobb enn i Helsedirektoratet akkurat nå. Det de har vært gjennom de to siste årene kan ingen forestille seg, det blir utrolig interessant å bli en del av organisasjonen og se hvordan vi kan bygge videre på den tilliten som er skapt gjennom pandemien, sier han til Europower.

– Hva er det viktigste du har vært med på i dine år i Troms Kraft?

– Av de tingene jeg er mest stolt av å ha fått til, er utvilsomt gjennomføringen av fusjonen mellom Troms Kraft Nett og Nordlandsnett, og den påfølgende introduksjonen av det samiske navnet Arva. Det startet en for meg, og for Troms Kraft som helhet, fornyet innsikt i det samiske samfunnet og nødvendigheten av å tenke helt nytt i vår tilnærming som kraftselskap. Det har ført til at vi nå har et språkprosjekt som er under gjennomføring sammen med Sametinget, og flere andre initiativ som vi har på trappene framover. Det er ekstra tungt for meg å gi slipp på denne delen av arbeidet mitt, sier han til Europower.

Og kommer på ytterligere elementer som han er stolt over;

– For øvrig er jeg veldig fornøyd med at vi har fått til en ny klynge på energi i Nord-Norge, og at vi som selskap er så godt posisjonert for å gjennomføre de store målene for årene som kommer: mer nett og mer fornybar kraft. Vi har også fornyet vår strategi, særlig på bærekraftsområdet, i disse tre årene jeg har vært her, og som et resultat av det også fått på plass en oppdatert og moderne grafisk profil. Troms Kraft er rigget for framtida, og det har det vært kjekt å få være med på, avslutter han.