Insight by Volue har ansatt Rolv Seehuus som ansvarlig for forskning og utvikling, med den engelske tittelen «Head of R&D». Han erstatter Sigve Litsheim, som tidligere i høst meldte overgang til Alytic.

Seehuus kommer fra en stilling som Director of engineering i Schibsted, hvor han har jobbet i seks år.

– Hvorfor bytter du ut Schibsted med Volue?

– Schibsted har jo en viktig rolle å spille i samfunnet. Siden de eier store deler av norsk presse, er de i høyeste grad en del av den fjerde statsmakt, så det har vært en viktig del av motivasjonen min for å jobbe der. De siste årene har jeg tenkt mer og mer på energisituasjonen og har vel blitt dratt mot den bransjen, sier han til Europower.

Han forteller at han for en ti års tid siden jobbet i Kongsberg Oil and Gas – og at tanken streifet ham da hva Norge skal leve av etter oljen.

– Jeg tenkte på hva som ville skje når det er tomt for olje. Nå er både det grønne skiftet og miljøbevegelsen inne i en slags «ny giv», og man blir stadig påminnet i media om at vi har denne ene planeten. Jeg har i flere år tenkt at en jobb i energibransjen ville være spennende – blant annet fordi jeg ser at den teknologiske utviklingen har vært stor. Og det er spennende fra et rent datafaglig perspektiv, sier han og nevner smarte strømmålere som eksempel.

Likevel innrømmer han at han er nybegynner i bransjen.

– Jeg vet jo egentlig ingenting om energibransjen - annet enn det jeg leser i avisen, men tenker at strøm og energi fremover de neste årene kommer til å bli veldig viktig.

Seehuus starter i Volue i januar.