I en melding fra Energi i Nord heter det at ambisjonen er å skape en klynge nord som bidrar til null utslipp, energiomstilling og verdiskaping for selskaper og samfunn i nord. For å lede dette arbeidet er Petter Bjørkli ansatt som klyngeleder.

– Jeg brenner for nærings- og samfunnsutvikling, og ser frem til å bygge videre på det fantastiske partnerskapet som allerede er etablert i klyngen. Et partnerskap som sammen tar sikte på å løfte frem en internasjonal energi verdikjede i ypperste verdensklasse, sier Petter Bjørkli i meldingen.

Han kommer fra stillingen som Vice President Contracts & Customer relations i NorSea Logistics, som er en del av Wilh. Wilhelmsen.

– Nord-Norge sitter på store natur ressurser og omfattende kompetanse innen produksjon, transmisjon, lagring og industriell foredling av energi. For å utløse de mulighetene som denne landsdelen har innenfor dette feltet må vi løfte i flokk på tvers av regioner, bransjer og verdikjeder.. Energi i Nord er etablert for å bidra til et slik felles løft, sier styreleder Kjell Giæver i meldingen.

Bjørkli skal starte senest 1. mai.