Blant de 50 på listen er Beate Sander Krogstad. Hun er konserndirektør for IT i Statnett, en stilling hun har hatt i to år.

Krogstad er også styremedlem i Elhub og i Fifty AS, som er et selskap etablert av Statnett og Svenska Kraftnät for å utvikle digitale løsninger, som skal sikre balanse i det nordiske kraftsystemet.

Kari Forthun, som er teknisk sjef i Compact Carbon Capture er også på listen. Compact Carbon Capture er et teknologisamarbeid mellom Equinor, Fjell Technology, Sintef Tel-Tek og CMR Prototech.

Cathrine Horn Stenstadvold, som er direktør for produkthåndtering i Cognite, er blant de 50 kvinnene. Cognite utvikler teknologiløsninger for industrien, ikke minst innen fornybar energi.

Femte år med kåring av tech-kvinner

Det er ODA-Nettverk, et nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen.

Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjon er de 50 vinnerne valgt ut av en jury. Det er femte året at denne kåringen gjøres, og listen blir hvert år offentliggjort på kvinnedagen. Se listen for 2021 her.