I en børsmelding i dag kommer det frem at Truls E. A. Jemtland forlater energibransjen etter 12 år. Han kommer sist fra stillingen som leder for kommunikasjon fjernvarmeselskapet Fortum Oslo Varme.

Ny arbeidsgiver er selskapet Bulk Infrastructure, som er en aktør innen bærekraftig digital infrastruktur, og her får Jemtland tittelen "Head of Communications".

– Hvordan føles det å forlate energibransjen?

– Etter snart 13 år i kjernen av fornybar energiprodusjon; distribusjon og energigjenvinning, er det med blandede følelser jeg snart takker for meg. Men, jeg går over til en svært spennende bransje og arbeidsgiver som også bidrar til det grønne skiftet og er en kilde til overskuddsenergi. Jeg er overbevist om at de to bransjene har flere overlappende områder, og at jeg kommer til å ha kontakt med gode bransjekolleger i årene fremover, sier Jemtland til Europower.

– Hva vil du savne?

– Alle de herlige menneskene jeg har møtt gjennom årene i bransjen og de krevende, men svært spennende og lærerike prosjektene. Ingen nevnt – ingen glemt. Å bytte arbeidsgiver og bransje er ikke et farvel, men på gjensyn på andre arenaer, eller på andre siden av møtebordet.
I årenes løp har jeg fått muligheten til å jobbe med store og små prosjekter som har betydning for klimaet, miljøet og for både for oss som bor i Stor-Oslo i dag, og i årene som kommer.

Før Jemtland startet i Fortum Oslo Varme, jobbet han i Hafslund ASA, blant annet med vannkraftproduksjon, nettvirksomheten, energigjenvinning og fjernvarme. Jemtland var kommunikasjonsdirektør i konsernet fra 2014 til 2017. Han har en master i Communication Management fra University of Technology Sydney i Sydney, Australia og en Bachelor fra Norges Markedshøyskole, NMH/BI.

Jemtland vil ha sin første arbeidsdag hos sin nye arbeidsgiver i mars i år.